Close

September 11, 2016

10,000 De Membrii Parasesc Biserica Daneza In Urma Unor Campanii Ateiste

Christiansborg

Biserica Palatului Christiansborg din Copenhaga, 2005

In jur de 10,000 de oameni au parasit Biserica Danemarcei intre luna Aprilie si Iunie, conform statisticilor din tara scandinava, in mare parte datorita unei campanii ateiste, cerand oamenilor sa chestioneze divinitatea lui Isus si importanta credintei in Dumnezeu.

The Independent relateaza ca cei 10,000 de oameni care au parasit biserica sunt aproape in numar dublu, fata de numarul celor care au facut acelasi lucru in perioada Ianuarie si Martie.

“Suntem incantati ca danezii s-au folosit de oportunitatea de a exprima ceea ce vor cu adevarat. Sondajele au aratat ca defapt nu sunt atat de multi danezi care sunt crestini practicanti,” a declarat Andres Stjernholm, presedinitele Societatii Ateiste din Danemarca.

Publicatia The Christian Post relateaza ca luna trecuta Norvegia deasemenea a avut parte de un fenomen similar cand Biserica Luterana a lansat un site in care oamenii pot renunta cu usurinta la apartenenta lor. Agentia France Presse a mentionat deasemenea ca peste 15,000 de membrii au parasit biserica in timp de doar 4 zile.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *