Close

October 21, 2015

INFOGRAFIC: De ce pleacă studenții români din țară?

E la modă, în România, să înfierezi tinerii care au plecat de tot în străinătate, pentru că nu sunt patrioți și datorează mai multe țării în care s-au format, pe principiul „e vina ta că te-ai născut aici”. În cazul medicilor, de exemplu, statul deja a început să ia măsuri și vrea să le interzică studenților să plece în străinătate la muncă, că sigur cu măsuri d-astea staliniste convingi studentul că e ok țara. Apoi ne întrebăm toți ipocrit „de ce pleacă studenții?”

Situația dificilă de aici, modul în care sunt tratați tinerii care-și caută de muncă și sistemul de învățământ neschimbat de pe vremea lui Ceaușescu au lăsat multe generații cu un gust amar. De-asta am ajuns în situația în care 45 000 de tineri părăsesc România anual, ca să-și găsească o viață mai bună, și nicio treime din ei nu vor să se mai întoarcă în țară.

Ca să înțelegi mai bine situația studenților români care pleacă din țară, cei de la Asociația Ctrl-D au făcut un infografic, pe baza mai multor studii realizate în 2013-2014. Scrollează, ca să afli ce-i ține pe tineri departe de țară:

inforgrafic de ce pleace studentii romani din tara

Sursa

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *