Close

September 11, 2016

Organizatia World Vision Isi Sisteaza Activitatea Din Fasia Gaza

Mohammad El Halabi

Mohammad El Halabi (C), manager de operatiuni in Fasia Gaza pentru organizatia crestina si de caritate Wolrd Vision, este acuzat de autoritatile Israeliene pentru directionarea a milioane de dolari catre organizatia islamista Hamas si judecat in Beer Șeva — 4 August 2016, REUTERS

Organizatia crestin-caritabila World Vision a concediat 120 de angajati in Fasia Gaza si isi sisteaza proiectele in regiune, la scurt timp dupa ce administratia israeleana acuza unul dintre directorii World Vision pentru directionarea a milioane de dolari din bugetele organizatiei catre organizatia terorista Hamas.

“Toti cei 120 de angajati World Vision din Gaza au fost informati de anularea si opririea tuturor proiectelor din regiune”, a declarat unul dintre angajati pentru The Guardian. “Conducerea ONG-ului din Palestina si o delegatie s-au intrunit in 9 August cu angajatii biroului din Gaza, unde acestia din urma si-au semnat demisiile.”

Personalul de securitate israelean l-au retinut pe Mohammed El Halabi, directorul de operatiuni World Vision din Gaza, pe data de 15 Iunie la granita dintre Fasia Gaza si Israel, iar la scurt timp acuzandu-l pe acesta de sustinerea gruparii Hamas prin sume de zeci de milioane de dolari pe parcursul a 7 ani, sustragand acesti bani din bugetele World Vision.

Un oficial israelean sustine ca El Halabi a fost recurtat de Hamas in urma cu 12 ani si instruit cu scopul de a se infiltra in organizatia crestina. In 2010 El Halabi devenise manager de operatiuni in biroul din Gaza si a inceput sa directioneze pana la 60% din bugetele anuale catre gruparea terorista.

Aceste acuze au codus la sistarea operatiunilor World Vision International in Gaz, iar alti donatori precum Ministerul German pentru Cooperare Economica si Dezvoltare sau Departamentul australian al Afacerilor Externe si Comertului si-au suspendat sustinerea pana la sfarsitul investigatiilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *