Close

November 1, 2015

Reteta pentru depresie, in cuvintele lui Iosif Ton

Iata mai jos transcript-ul acestui video:

Un subiect care este arzator astazi, in toata societatea romaneasca este depresia. Incercati sa vedeti cati oameni sunt la clinici, la spitale, la dispensare pentru ca sunt in depresie. Cati oameni nu merg la serviciu, pentru ca sunt in depresie. Depresia incepe cu o dezamagire, o descurajare, o lipsa de dorinta de a mai trai. Si nu te mai poti aduna, nu te mai poti pune pe picioare. Nu mai ai vointa de a trai.

Ce putem noi spune intr-un program de 5-6 minute despre depresie, in asa fel incat sa zici: “am primit o solutie”?

In primul rand, trebuie sa stim ca exista depresie datorita unor lipsuri in organism. Iti lispesc niste substante in organism. Exista cauze fizice ale unor depresii. Acelea trebuie sa le determine un medic. Iar cand ti se descopera cu adevarat diagnositcul si ti se da medicamentul necesar, dispare depresia.

Dar eu nu vorbesc de cazurile acestea. Vorbesc despre ce se intampla cand baiatul care ti-a facut curte ani de zile si sperai ca te va lua in casatorie, ti-a intors spatele si te-a lasat. Ce se intampla cu alte asemenea dezamagiri? Ce se intampla cu o prietena atat de buna, dintrodata vezi ca te insala. Te insala in afaceri, iti distruge viata.

Sunt atatea asemenea cazuri, si nu continui cu lista cazuelor, pentru ca a-r lua prea mult timp. Ce se intampla cand tu esti prabusit launtric datorita rautatii altora?

Nu te lasa biruit de rau, ci biruieste raul prin bine. Nu te lasa biruit de rautate, ci biruieste rautatea prin bunatate. Au fost rai oamenii cu tine, foarte rai. Ti-au calcat in picioare fiinta toata. Te-au destramat. Solutia e sa nu te lasi victima a rautatii lor. Tu, in loc sa te lasi la rautatea lor, fa altceva.

Domnul Isus vorbeste despre cel care te loveste peste obrazul drept. Ca sa te loveasca peste obrazul drept, el trebuie sa te loveasca cu dosul palmei. Nu e o palma care sa te doara fizic, e o palma care sa te doara moral. E dispret. Tu? Zambeste-i si intoarce si celalalt obraz. Si dintr-o data ii arati: “eu sunt superior tie.” “Rautatea ta nu ma umileste, nu ma afecteaza.” “Te iubesc, ma rog pentru tine.” “Iti voi face bine cand voi avea ocazia”.

Iubiti pe vrajmasii vostrii, faceti-le bine la cei ce va fac rau. Adica, cu toate astea, nu te lasa in depresie. Nu te lasa zdrobit de rautatea altora. Tu te-ai facut una cu Dumnezeu. In tine e Domnul Isus, in tine e Duhul Sfant. In tine e bunatatea Sfintei Treimi. Stai inaintea lor intro partasie cu Dumnezeu si zi: “Doamne, cei care m-au dezamagit mi-au luat tot ce am avut. Pana si demnitatea. Mi-au luat si dorinta de a trai. Doamne, imi pare rau ca m-am lasat sa fiu victima rautatii. Umple-am atat de mult de bunatatea, incat nu numai sa ma vindec in bunatatea Ta, ci sa am capacitatea sa iubesc si sa le daruiesc bunatate.“

Observati dragii mei? Ce reteta pentru depresie! Citeste din nou Matei 5 si Luca 6, despre iubirea vrajmasilor, ca solutie a Domnului Isus la depresie. Si vei vedea dintr-odata ce lucru extraordinar se intampla in tine. Esti vindecat, dar esti innobilat: te ridici din groapa si te inalti de-asupra railor. Innobilat de prezenta Duhului lui Dumnezeu si a Domnului Isus, devii agent al bunatatii.

Transformarea nu e numai ca esti scos din depresie, esti transformat, esti umplut de bunatatea lui Dumnezeu si devii agentul lui Dumnezeu in lume. Iata adevarata reteta la depresie.

Citeste Predica de pe Munte si cea de pe Campie, si vezi ca acolo gasesti lectia si medicamentul pentru vindecare, pentru transformare, pentru innobilare, pentru a te face unul care oglindeste pe Dumnezeu catre ceilalti. Chiar catre cei care ti-au facut rau.

Domnul sa te vindece, sa te transforme, sa te innobileze si sa fii oglinda Lui catre lume.

Mai multe video aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *